- Przemyśl, Podkarpackie Zobacz na mapie
Manufaktura Cukiernicza SELFIER
O nas
Cukiernia SELFIER powstała w 2017 roku. Jej założycielką jest Joanna Pichur, architektka i restauratorka, która swoją przygodę z gastronomią w Przemyślu zaczynała od cenionej restauracji Cuda Wianki założonej w 2014 roku i letniego pubu SANówa z 2016 roku. Cukiernia powstała z marzenia o miejscu w którym można będzie przypomnieć sobie smaki dzieciństwa, gdzie wskrzeszane będą tradycyjne polskie przepisy oraz promowane współczesne wypieki cukiernictwa francuskiego i włoskiego. Wystrój cukierni był potrzebą stworzenia w Przemyślu lokalu eleganckiego, dopracowanego w szczegółach i luksusowego dla zmysłów. Fundamenty naszej cukierni to tradycja, dobry jakościowo produkt i klasyczne techniki cukiernicze. Menu zmienia się u Nas sezonowo - w lecie królują sezonowe, lokalne owoce, w zimie kremy orzechowe, kawowe i czekoladowe. Stosujemy wyłącznie najwyższej jakości składniki m.in. 82% masło, śmietankę kremówkę, jaja z wolnego chowu czy serek mascarpone. Wszystkie nadzienia, których używamy do naszych deserów wykonaliśmy od początku do końca na naszej pracowni - zaczynając od smażonych wiśni i konfitur, po karmel z solą, mus czekoladowy i lemon curd. Nie używamy półproduktów, margaryny i gotowych rozwiązań. W naszej ofercie dostępne są naturalne lody, których autorką jest założycielka naszej cukierni, tradycyjne wypieki staropolskie takie jak pączki z 1932 roku, bardzo szlachetne i pracochłonne drożdżówki z ciasta francusko-drożdżowego czy klasyczne, lubiane powszechnie ciasta, takie jak „Malinowa Chmurka” czy „Pani Walewska”. Wykonujemy też torty okolicznościowe pod indywidualne zamówienie, specjalizujemy się w kompleksowych obsługach wesel. Z czasem nasza oferta poszerzyła się o lokalną palarnię kawy, której mieszanki nazwaliśmy ulicami Przemyśla, piekarnię specjalizującą się w chlebach na domowym zakwasie oraz manufakturę czekolady.
Pytania i odpowiedzi
Jak najbardziej. Oprócz oferty tortów okolicznościowych, posiadamy także mono porcje, ciasta na kilogramy czy dodatkową usługę aranżacji słodkiego stołu oraz wypożyczenia elementów dekoracji.
Oczywiście. "Toppery" ozdobne w drewnie lub dostosowane pod specjalne zamówienie ustalamy i wyceniamy indywidualnie, omawiając pełen wygląd tortu okolicznościowego.
Nasze torty są bardzo zróżnicowane smakowo, tak aby dostosowane były do wszelkich preferencji. Są równie lekkie i owocowe, jak i czekoladowe z domieszką orzechów.
Oczywiście, specjalizujemy się w przygotowywaniu słodkich stołów. Kilka realizacji znaleźć można w naszej galerii.
Opinie
- Przemyśl, Podkarpackie Zobacz na mapie